Hypnose, wat is dat precies?

Hypnose, wat is dat precies?

Wanneer je op zoek bent naar wat hypnose is, kom je waarschijnlijk tientallen verschillende antwoorden tegen. Veel websites geven niet aan WAT het is maar hoe hypnose AANVOELT. Zo zou je kunnen lezen dat hypnose een staat is die ligt tussen wakker zijn en slapen in. Ook wordt hypnose wel eens vergeleken met dagdromen, staren, aandachtig een boek lezen of autorijden waarbij je in jezelf gekeerd bent. Een hypnotherapeut is dan iemand die deze staat doelbewust opwekt.
 

Therapeutische hypnose

Hypnose en hypnotherapieMisschien heb je wel eens een show op TV gezien of zelfs live mogen meemaken. Zo zie je bijvoorbeeld iemand die druk in de weer is om een muziekinstrument te bespelen. Tijdens de hypnose halen de deelnemers allerhande capriolen uit wat leidt tot hilarische effecten. Je kunt je hierbij afvragen in hoeverre de deelnemers voldoen aan datgene wat hierboven beschreven staat.

Natuurlijk is de therapeutische inzet van hypnose niet te vergelijken met de hypnose die gebruikt wordt voor entertainment doeleinden. De basis is echter hetzelfde, beiden maken ze gebruik van dezelfde technieken. Slechts het doel is verschillend. Daar waar bij showhypnose het doel is om mensen te vermaken, is het doel van directe hypnotherapie het oplossen van mentale en fysieke problemen door permanente veranderingen aan te brengen in het onderbewustzijn. Gewoonten en gedragingen worden door hypnose permanent op een positieve manier gewijzigd.
 

Onze definitie van hypnose en hypnotherapie


Maar wat is hypnose dan precies zul jij je wellicht afvragen. Welnu, hypnose is niets anders dan het op selectieve wijze accepteren van suggesies door het onderbewustzijn waarbij de kritische factor, behorende tot het bewustzijn, omzeilt dient te worden.

Wellicht zegt het bovenstaande je niet veel maar als een hypnotiseur de kritische factor kan omzeilen door iemand te laten geloven dat een citroen een heerlijk zoete sinasappel is, en deze suggestie geaccepteerd wordt, dan zal dit voor het onderbewustzijn werkelijkheid zijn. Denk er maar eens over na!

Hypnotherapie is niets anders dat het toepassen van deze techniek om het onderbewustzijn een ander inzicht te geven ten aanzien van een probleem of bepaalde klacht. Door hypnose ondergaat als het ware een "reset".

Bij hypnose wordt gebruik gemaakt van de onuitputtelijke bron die in ieder van ons aanwezig is!
 

 
Delen

Inschrijven nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!